Inspiratie

Pasta’s, tapas & barbecue – Voedingsdagboek 4

Er is weer een week voorbij! Tijd voor een voedingsdagboek. Iets later online dan gepland, maar van zondag op maandag heb ik een nachtje gemist doordat er een mooi jongetje is geboren. Gisteren kon ik het niet opbrengen iets online te zetten. Bij deze! Veel inspiratieplezier!

Let’s start with overnight oats! Onze favoriet! Hier met banaan, wilde perzik en nectarine.

Lekker een snelle en simpele pasta. Kip, tomatenpuree, groente en (te) veel parmezaanse kaas! love it!

Ontbijtjes van de kids! Peer, nectarine en pruim.

Hmm, lekker tussendoortje met banaan!

Ik wilde spontaan met de kids naar het pannenkoekenrestaurant. Die was helaas dicht. Dan maar zelf bakken. Helaas waren de melk en eieren op! Hier een variant met speltbloem, banaan en water. Was evengoed lekker.

Overnight oats special met kersen en zelfgemaakte chocopasta. (geprakte banaan met cacaopoeder en vanillepoeder)

Gezellig wezen lunchen buiten de deur. Voor mij een lekkere clubsandwich.

Voor de kids een kaaspannenkoek.

Een pasta met gehakt. Voor als we weinig tijd hebben, haha

Overnight oats met pruimen en gedroogde vijgen. Lekkere combi!

Crackers met roomkaas en plakjes banaan.

Lunchen met Seth. Voor hem wat stukjes stokbrood met kaas.

Voor mij een stuk stokbrood met ham en hagelslag.

Lekker ontbijtje met griekse yoghurt, banaan, bosbessen (diepvries) en geraspte kokos.

Lekker fruit voor Seth en Julia. Peer, wilde perzik en bosbessen.

Julia lekker met haar papa aan de haring. Ze eet zo een hele haring in haar eentje weg. Dat heeft ze niet van mij haha.

Restje van de pasta met gehakt opwarmen tussen de middag.

Pasta met sperzieboon & appel. Het recept vind je nu nog hier, maar binnenkort komt hij online op deze website.

Julia lekker aan het eten van de pasta met sperzieboon en appel.

In de avond krijgen we vrienden langs. Het wordt een tapas-avond, dus ik bereid vast wat hapjes van te voren voor. Dan hoef ik de avond zelf niet zo veel meer te doen. Gehaktballetjes in tomatensaus in de maak.

Quiche met zoete aardappel en spinazie. Het recept vind je hier.

Een klassieker. Tomaat met basilicum en mozzarella.

In de middag krijgen we ook vrienden langs. Nog even snel mijn eigen rozijnenbroodje gemaakt.

Rozijnenbroodje is gelukt! Het recept vind je hier. Binnenkort ook op rapleymama.nl. Ik heb hem trouwens gemaakt met griekse yoghurt dit keer, in plaats van kokosyoghurt.

Lekker met een laagje roomboter.

 

 

Carpaccio-wraps. Wraps met rucola, pesto, pijnboompitten, carpaccio en parmezaanse kaas.

De gehaktballetjes in tomatensaus.

Gebakken krieltjes. Lekker zelf gekruid. In de voorgekruide krieltjes bij de winkel zitten van toevoegingen van e-nummers of glucose. Terwijl het zelf zo makkelijk is! Doe kruiden bij elkaar die je lekker vindt. Bijvoorbeeld, knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, italiaanse kruiden, paprikapoeder, etc.

De quiche met zoete aardappel en spinazie is heerlijk gelukt! Waar je het recept vindt heb ik hierboven al genoemd. 

Bruchetta met tomatensalsa. Lekker!

Nog een keer de tomaatjes.

Overnight oats nectarine en banaan.

Zondagavond gezellig op visite bij vrienden en ze hadden heerlijk voor ons gekookt! Hier een linzensoep met aardappel.

Hamburgers van de BBQ met zelfgemaakte tzatziki. Heerlijk!

Voor het eerst een lamskoteletje gegeten. Lekker!

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *