Inspiratie

Lekker eten & 2 recepten van ‘de groene meisjes’ en ‘beaufood’- Voedingsdagboek 8

Eindelijk weer eens een beetje inspiratie online! De afgelopen weken zijn een beetje hectisch geweest. Buikgriepjes, verkoudheidjes… maar laten we eerlijk zijn.. het lijkt buiten ook wel herfst! De afgelopen weken hebben we nog wel heerlijk zomers gegeten en ik heb weer wat leuke inspiratie voor jullie.

Heerlijk ontbijtje! Grove havervlokken, cranberries, gedroogde banaan, stukjes chocola…

Amandelmelk erdoor!

Pitabroodje falafel en gebakken aardappeltjes met een sojayoghurt-dillesausje. Lekker!

Overnight oats ontbijtje met havervlokken, kokosmelk, vanillepoeder en bosbessen.

Rozijnenbrood gemaakt. Ik probeer dit keer een versie zonder koemelk en zonder ei, omdat wij proberen plantaardiger te eten. Hij is nog niet helemaal perfect gelukt, dus wordt vervolgd! Het oude recept vind je hier.

Lekker broodje!

Vrienden langs voor het diner. Net iets uitgebreider dus. Wortelsoep met gekruide kikkererwten. Het is een recept van de groene meisjes en je vindt het recept hier.

Quinoasalade met zoete aardappel, avocado en rucola. Dit is een recept van beaufood. Het recept vind je hier.

Lekker gebakken aardappeltjes erbij.

Er waren ook nog stokbroodjes met een zelfgemaakte tomatensalsa. Heerlijk, alles bij elkaar!

Pitabroodje met zonnatura paprikaspread en stukjes paprika, onder de grill gelegd.

Vergeten een foto te maken, maar het was dus lekker!

Seth heeft nog wel wat op zijn bord liggen haha. Rijst, tomaten, zelfgemaakte mangochutney en een stoofschotel.

Vers fruit in de ochtend. Seth is er dol op!

Rutger zijn choco-ontbijtje met cruesli, hennepzaad en kokossnippers.

Mijn choco-ontbijtje met plakjes banaan, hennepzaad, amandelen en cacaonibs. En de kids hebben van ons mee gesnoept.

Spaghetti met courgetti, tomatensaus, paprika en pijnboompitten.

En alles door elkaar gehusseld! haha

Rozijnenbroodje met boter.

Tussendoortje… kokosyoghurt, plakjes banaan, bosbessen, beetje agavesiroop en kokosrasp.

Restje mangochutney, rijst en gebakken aardappeltjes in de middag.

Groene smoothiebowl met havervlokken, banaan, amandelen en kokosrasp.

Tussendoortje! Lekker een bord met fruit op de kleine tafel, allemaal een vorkje en prikken maar! Bosbessen, aardbeien, kersen en ananas.

Broodje met kokosboter en vijgenjam.

 

Ananas-kokos-limoen-smoothie

Diner met zoete aardappel, courgette en linzen.

Dit was het weer voor deze week!

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *