Inspiratie

Lekkere ontbijtjes, goeie diners en een recept voor vegan burgers van FITBEAUTY- Voedingsdagboek 9

Laat je inspireren door al dat lekkers!

Chiapudding met kokosmelk, nectarine, banaan, amandelen en kokosrasp.

Restje wortelsoep van een paar dagen terug.

Ik ben werken en Rutger heeft gekookt. Hij heeft er zelfs een foto van gemaakt. Knabbelworteltjes, komkommer, gekookte wortel, gekookte broccoli, rauwe paprika en tomaatjes. Het lijkt wel een monkeyplatter voor de rapleykids onder ons!

Pannenkoeken zijn ALTIJD een goed idee!

Bosbessen, nog zoiets goeds! Het recept vind je nog hier.

IJSSSS – Juul haar favoriet!

Lekker improviseren. Stoofschotel met kikkererwten, pompoen, courgette en linzen. Couscous en een lekkere spinaziesalade met komkommer en tomaat.

Fruitjes voor de kids! Peer, bosbes en wilde perzik.

Mango-ijs voor het ontbijt! Gewoon omdat het kan.

Wel met wat toppings! Havervlokken, bosbessen en kokosrasp.

Geroosterd broodje kokosboter en vijgenjam, blijft een favoriet! Sandwich met zonnatura paprikaspread, sla en paprika.

Bietjesstamppot met appel. Wat een gezellig kleurtje! Feest op je bord.

 

 

Ontbijtje voor de kids. Bananenijs, vers fruit en zelfgemaakte cruesli van havermout en dadels.

Ons ontbijtje. Zelfde als de kids, maar dan meeeeeeer!

Tussendoortje… aardbei, braam en wilde perzik.

Lunch. Spaghetti met een courgettesaus.

Groente en fruit gekocht bij de boerderij hier om de hoek. Deze peren waren echt overheerlijk, zo zoet en sappig.

Jam jam!

Ontbijtkoekje boter, lekker!

Tussendoortje voor de kids. Tomaatjes! Ook bij de boerderij vandaan, allemaal verschillende soorten!

Risotto met bouillon en champignons. Lekker, maar wel veeeeel te zout!

Recept uit het boek Vegan Delight. Kokossnippers, banaan, pecannoten

IJsjes maken! Kokosyoghurt en verse bramen.

Vegan burgers van kidneybonen. Recept komt bij fitbeauty vandaan! Seth zei: “maar mama, we eten toch geen vlees meer!” Ze zijn dus goed gelukt haha. Het recept vind je hier.

Lekkere salade met komkommer, paprika en avocado erbij.

En met frietjes van de kwalitaria. Wij vinden dat heeeeelemaal prima!

Nog een ontbijtje uit het boek van vegan delight. Down to earth. Met pecannoten, havermout, stukjes peer.

Halve ciabatta met sandwich spread, komkommer, sla en tomaatjes. Halve ciabatta met kokosboter en bosbes/cranberryjam.

Lekker buiten eten, wat is dat toch heerlijk! Ik had een broccoli enĀ op aanraden van de boer bij de boerderij een Romanesco meegenomen. Samen met gebakken aardappeltjes en wat tapaskruiden, werd dat heel lekker! Stukjes komkommer en een salade van appel, ui, mayonaise, zout en peper.

Nog een keer de romanesco, broccoli en gebakken aardappeltjes.

 

Volgens mij weer genoeg inspiratie voor jullie. Tot volgende week!

Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *