Inspiratie

Wat eten wij op vakantie? – voedingsdagboek 11

We zijn inmiddels al weer een paar weken terug van vakantie, maar ik wil jullie dit inspirerende voedingsdagboek niet onthouden!

Benieuwd hoe wij ons hebben voorbereid op deze vakantie? Wat ging er met ons mee aan eten?

Wij zijn 8 dagen naar Lefkas (griekenland) geweest. Wij hadden daar een appartement en een klein keukentje met koelkast en een één-pits-kookplaatje.

Wat ging er met ons mee de koffer in?
– vooral heel veel gezonde snacks voor de kids van goodies, van de Kleine Keuken, van Ella’s Kitchen. Daarnaast snacks als dadels, rijstwafels, creamy crackertjes, etc.
– verder wat basisingrediënten zoals geconcentreerde tomatenpuree, gepelde tomaten en tomatenblokjes.
– stazakken soep. Linzensoep en tomatensoep.
– wokrijst van Lassie. (2-3 minuten meeroeren)
– pasta
– quinoa en linzen van zonnatura.
– nacho’s > jum!
– pesto
– paprikaspread
– wraps
– paprika’s
– avocado’s
– ui en knoflook
– zout/peper
– jam
– appelstroop

De rest van de week heb ik lekker verse groenten en fruit en wat ingrediënten zoals kidneybonen gekocht.

Kijk lekker mee wat ik met al deze ingrediënten heb gemaakt!

Net aangekomen in Lefkas. Lunchen met wraps met jam.

Onze lunch met pesto, paprika en avocado.

’s avonds lekker vers brood van de griekse bakker. En van de quinoa/linzen van Zonnatura heb ik een salade gemaakt met tomaten en avocado. Verrassend lekker! Wat nacho’s erbij, top!

Vers fruit gekocht bij de griekse supermarkt. Perzik, druiven en banaan. Lekker ontbijt met vers brood.

Als lunch vers brood met pesto, komkommer, paprika en tomaat. En broodjes jam.

Lekker snacken in de middag! Komkommer, paprika en nacho’s!

’s avonds heerlijk uiteten bij ons favoriete restaurant Pomodoro. Echt het beste restaurant op Lefkas met de leukste ober! 5 Jaar geleden zijn wij ook in Lefkas geweest en toen hebben wij dit restaurant ontdekt en zijn we bevriend geraakt met de ober. Ons doel is om elke 5 jaar terug te komen op deze plek. Lefkas is echt een prachtig eiland en dit restaurantje is top! Hier uiteraard een lekkere pizza met extra groenten. De lekkerste pizza ever!

Tijd voor het ontbijt! Hetzelfde fruit als gisteren: perzik, druiven en banaan.

’s middags lekker tomatensoep met een lekker broodje

Paprikaspread, komkommer, avocado en paprika.

Ja ja, daar is ie dan, mijn een-pits-kookplaatje! Werkte prima, maar het is echt even improviseren met 1 pan. Ook wel weer heel uitdagend voor iemand die gek is op koken zoals ik. Rutger en de kids vonden het eten de hele week heerlijk, dus ik heb het blijkbaar goed gedaan haha.

Rijst in tomatensaus met courgette, tomatenblokjes, ui. Een zelfgemaakte guacamole en nacho’s.

Tijd voor het ontbijt! Peer, perzik en nectarine met vers brood.

Dit is toch wel zo lekker! Tzatziki met brood! Zalig. We hebben deze middag de lunch gedeeld. Dus meerdere dingen besteld en lekker samen delen. Ideaal.

Frietjes met zelfgemaakte mayonaise.

En een lekkere spaghetti met verse groenten. Een flink bord vol, dus ideaal om lekker te kunnen delen.

Wraps met kidneybonen en groeten in tomatensaus met nacho’s en guacamole.

Jammieeee. Opgerold nog lekkerder!

Tijd voor ontbijt! Nectarine, peer, druiven en banaan.

Lunchen met crepes. De kids met banaan en perzik.

Wij deze met ijs, slagroom, nutella en chocosaus. FOUT LEKKER!

Boodschapjes doen. Lekker vers!

Zelf een granaatappel geplukt, super leuk haha!

Pasta met verse groenten in tomatensaus.

Appel en granaatappel. Samen smullen.

Sinaasappel, banaan en nectarine.

En weer terug naar huis. We hebben genoten van het heerlijke griekse klimaat, de natuur en het lekkere eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *