Over mij

Nog wat onwetend begonnen wij toen mijn oudste 6 maanden was met een combinatie van gepureerd eten en eten volgens de rapleymethode*. Zijn eerste hapje was een geprakte banaan. Zijn tweede hapje was een ½ banaan uit het vuistje. Al snel bleek dat de rapleymethode veel beter bij ons past en zijn wij gestopt met pureren.

Toen onze oudste 1 jaar was, mocht hij eindelijk ‘met de pot mee’ eten. Maar hoe gingen we dat nou praktisch doen? Wij aten veel uit pakjes/zakjes en daar zit vaak toegevoegde suiker/zout in. Dit wilden wij Seth helemaal niet geven. Wij besloten toen samen als gezin het roer om te gooien en ik ontdekte het maken van eigen recepten.

Op 17 april 2015 werd mijn blog rapleymama ‘geboren’. Voor ik begon met het schrijven van mijn blog, volgde ik een rapley Facebookpagina. Er werd zo leuk gereageerd op de recepten die ik daar op zette, dat ik besloot mijn recepten te delen in een blog.
Nu zijn mijn recepten eigenlijk voor iedereen bedoelt, omdat het mij gaat om met het hele gezin samen te kunnen eten van een maaltijd! Sommige dingen zijn alleen nog niet zo geschikt voor de hele kleintjes (tot +/- 1 jaar), vandaar mijn suggesties bij de recepten.

Nu ik op facebook 1500 volgers heb bereikt, leek het mij een mooi moment voor een stapje verder. Een nieuwe website, met meer overzicht en een betere zoekfunctie.

Wie ben ik? Mariëlle, vrouw van mijn fantastische man Rutger, mama van de ondernemende Seth (3) en vrolijke Julia (1). In het dagelijks leven werk ik als verloskundige en lactatiekundige. Daarnaast vind ik het leuk om te koken/bakken (verrassend!), zingen, recreatief fietsen en wandelen, uiteten, lezen & creatief bezig te zijn. Ik geniet enorm van tijd doorbrengen met mijn gezin.

* Rapley-methode is het eten van vast voedsel (bijvoeding) vanuit de hand, waarbij het kind zelf de regie heeft. Kindjes bepalen zelf wat ze willen eten, hoeveel ze willen eten en hoe snel ze willen eten. Er wordt gestart met vast voedsel vanaf 6 maanden en de voorwaarde is dat een kindje goed rechtop kan blijven, op schoot of in de kinderstoel. 

p.s. Wil je op de hoogte worden gehouden over ‘rapleymama nieuws’ of wil je extra recepten ontvangen? Volg mij dan op Facebook