Diner, Recepten

Aardappel-courgette ovengerecht

Dit was mijn eerste recept op https://wordpress.rapleymama.com. Het is een snelle ovenschotel! Als je weet dat je ’s avonds niet veel tijd hebt, kun je de schotel ook vast overdag klaar maken (tijdens een slaapje bijvoorbeeld) en ’s avonds in de oven schuiven. Ideaal!

Eet smakelijk! 

AARDAPPEL-COURGETTE OVENGERECHT

Ingrediënten (2 volwassenen, 2 kinderen):

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Flesje kookroom
  • +/- 800 gr aardappelen (ongekookt)
  • Geraspte kaas
  • Zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijdt de aardappels in blokjes en kook 10 minuten.
  2. Ui, courgette en knoflook fijnsnijden.
  3. Ui en knoflook fruiten (+/- 1 a 2 min.) in olijfolie (of andere olie/boter naar keuze zoals roomboter)
  4. Courgette een paar minuten meebakken.
  5. Kookroom (of ander alternatief) en de peper toevoegen aan de ui, knoflook en courgette.
  6. Voeg 1 a 2 handjes geraspte kaas toe aan het mengsel en roer door.
  7. Aardappels afgieten en op de bodem van de ovenschaal verdelen.
  8. Courgettemengsel erover verdelen.
  9. Bestrooien met geraspte kaas (hoeveelheid naar keuze)
  10. +/- 20 min in een voorverwarmde oven op 220° C.

* Suggestie voor de kleinere rapleyers: courgette in repen snijden, aardappels in grovere stukken snijden. In een apart schaaltje doen. Wat geraspte kaas erover en tegelijk met je eigen ovenschotel in de oven schuiven. Als de kaas gesmolten is of een goudbruin korstje heeft, de schotel uit de oven halen en vast wat laten afkoelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *