Diner, Lunch, Recepten

Tomatentaart

Weer een ovenreceptje online vandaag! ? Rond etenstijd had ik een vergadering, dus wel zo makkelijk als mijn man het eten zo in de oven kan schuiven.

Hebben jullie nog leuke recepten voor hartige taarten?

Liefs!

TOMATENTAART

Ingrediënten (3 à 4 personen)

  • 6 a 7 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenmix
  • Zwarte peper
  • Balsamico-azijn (optioneel)
  • Tijm

Bereiding

  1. Vet een bakvorm in met olie of boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de bladerdeeg over de bodem en langs de randen. Bak deze 10 min in de oven.
  3. Schil de zoete aardappel en snij in plakken van 1 cm dik. Kook deze 10 min, samen met 1 teentje knoflook. Giet de aardappelen af, verwijder de knoflook en stamp ze fijn.
  4. Verdeel de zoete aardappel puree over de bladerdeegbodem met een lepel. Strooi er zwarte peper over.
  5. Snij de rode uien fijn en bak samen met een uitgeperste knoflook en 1 à 2 tl tijm, tot ze zacht zijn. Doe er dan een klein scheutje balsamico-azijn door. Verdeel het uienmengsel over de zoete aardappel.
  6. Was de tomaatjes en snij ze dwars door midden. Verdeel deze over het uienmengsel met de gesneden kant naar boven.
  7. Bestrooi de tomaatjes met nog wat peper en zet nog voor 10 min terug in de oven.

* suggestie voor de kleinere rapleyers: bewaar wat van de gepureerde zoete aardappel en snij wat tomaatjes in vieren of in plakjes. Ontdooi evt een plakje bladerdeeg. Besmeer met de gepureerde zoete aardappel. Verdeel de tomaatjes eroverheen en doe 15 min in de oven. Als je je kindje nog geen bladerdeeg wilt geven zou je eventueel ook een geroosterde boterham kunnen gebruiken. Dan hoeft ie uiteraard niet perse in de oven.  

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *