Diner, Recepten

Aardappelschotel met sperzieboon & tomaat

Hoi! 🙂

De hele week eten wij nu mijn eigen recepten, zodat ik nieuwe foto’s kan maken en de oude recepten zsm op de nieuwe website kan zetten. En ik moet zeggen… het smaakt me heerlijk haha!

Normaal gesproken kijk ik eens op mijn eigen blog als ik geen inspiratie heb, maar nu eten we er weer volop van. Leuk om te zien dat Julia van de recepten smult, waar haar grote broer eerder ook van smulde. Hij vindt sommige van de recepten inmiddels niet zo lekker meer (lees: kieskeurige peuter), terwijl mijn ontdekkende dreumes van alles in ieder geval een beetje proeft. Wij genieten er van en hopelijk jullie ook.

Wisten jullie trouwens al dat je de recepten op kan slaan onder favorieten? Onderaan elke blog zie je een favorieten-button die je kunt indrukken. Je kunt de recepten dan terugvinden onder het tabblad favorieten. Probeer maar eens!

Vandaag heb ik het recept: aardappelschotel met sperzieboon en tomaat, voor jullie online. Makkelijk en lekker. Eventueel ook al helemaal ’s ochtends voor te bereiden. Ik zou alleen de room en de kaas pas vlak voor het in de oven gaat toevoegen. Als je hem ’s ochtends maakt, moet je hem +/- 30 minuten in de oven doen.

Enjoy!

AARDAPPELSCHOTEL MET SPERZIEBOON & TOMAAT

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kilo aardappels
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram cherrytomaten
  • 1 ui
  • 200 ml room culinair of kookroom
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • Geraspte kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de aardappels in blokjes en verdeel de sperziebonen in tweeën. Kook de aardappels en sperziebonen gaar.
  3. Snij de cherrytomaatjes intussen in vieren en doe in een grote kom.
  4. Snipper een uitje en doe die in de kom bij de tomaatjes.
  5. Als de sperziebonen en aardappels gaar zijn voeg je ze toe aan de tomaatjes en ui.
  6. Giet de kookroom erover en voeg de kruiden toe.
  7. Roer alles door elkaar en doe in een ovenschaal.
  8. Strooi er geraspte kaas overheen. (Hoeveelheid naar wens!)
  9. Zet 15 min in de oven tot de kaas gesmolten is.

    Tip voor de kleinere rapleyers: als je geen kookroom wilt geven, kan je dat eventueel ook vervangen door roomkaas. En als je nog geen kruiden wil geven, kun je voordat je de kruiden erbij doet, wat van het mengsel in een apart ovenschaaltje doen met wat geraspte kaas erover. Of je geeft het zonder dat het in de oven is geweest, eventueel zelfs als losse elementen (sperziebonen, tomaten, aardappel)

4 thoughts on “Aardappelschotel met sperzieboon & tomaat

  1. Hoi

    Kun je ipv kookroom ook slagroom gebruiken? Nog geen kookroom gevonden zonder gekke ingredienten nl.

    Ons favo recept is de pasta met tomatenroomsaus met spekjes (wij doen dan kipreepjes) en erwtjes en tomaat. Die mis ik nog.

    Bovenstaand recept ga ik zeker uitproberen heb m aan mijn favorieten toegevoegd.
    Mooie site trouwens!!

    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *