Recepten, Snacks

Appel ‘cake-koekjes’

Gisteravond had ik zin om iets lekkers, maar gezonds te bakken. Ik heb er niet speciaal boodschappen voor gedaan, dus ik moest het doen met de ingrediënten die ik in huis had.

Kleine blik op mijn fruitschaal… Appels! Die doen het altijd goed! ?

Ik kon het niet laten om er gisteravond al één te proeven. Jammm, lekker!  Seth mag vanochtend voor het eerst proeven. Benieuwd wat hij er van vindt.

Ondertussen alvast voor jullie het recept!

Liefs!

P.s. De cakjes blijken ideaal “buitenshuis food” te zijn. Doordat ze wat stevig zijn, vallen ze niet uit elkaar zoals een cake. Seth had het cakeje binnen 5 minuten op, met nauwelijks kruimelen.

APPEL ‘CAKE-KOEKJES’

Ingrediënten (12 cupcakes)

  • 200 gram (zelfrijzend) meel
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 a 2 el yoghurt
  • 80 gram roomboter
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Snijdt de appel in kleine blokjes. Doe in en kom en voeg er 1,5 theelepel kaneel aan toe. Zet de kom weg.
  2. Doe in een andere kom de meel, de eieren, het zout en de bakpoeder. Roer door elkaar.
  3. Smelt de roomboter in een pannetje en voeg toe aan het deeg. Meng goed en roer er nog 1 a 2 eetlepels yoghurt aan toe.
  4. Bak in diezelfde pan de appelblokjes tot ze wat zachter zijn en voeg ze dan toe aan het cakebeslag.
  5. Neem een muffin vorm en vet in of doe er cakepapiertjes in.
  6. Verdeel met 2 eetlepels het cakebeslag over de 12 cups.
  7. Zet 30 min in de oven op 180°C of haal ze er uit als ze goudbruin zijn.

      

Advertenties

Enkele van je bezoekers kunnen hie

4 thoughts on “Appel ‘cake-koekjes’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *