Lunch, Recepten, Snacks

Bladerdeeghapjes met kip

Gisteravond had ik een kippensoep gemaakt. Enkel soep vind ik een beetje saai, dus ik bedacht er dit bladerdeeghapje met kip bij.

Het was heerlijk! Seth liet geen kruimel over! Daarom voor jullie allemaal het recept!

Liefs!

BLADERDEEGHAPJES MET KIP

Ingrediënten (12 bladerdeeghapjes)

  • 6 vellen bladerdeeg
  • 1/3 van een kipfilet (de rest zat in mn soep)
  • 4 cherrytomaten
  • 1/2 courgette
  • 1/2 bosui
  • 25 gram geraspte kaas
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Ontdooi 6 vellen bladerdeeg. Als ze iets ontdooit zijn kan je met de achterkant van een mes het vel in tweeën verdelen.
  2. Snij de kip in kleine stukjes en kruid met peper.
  3. Rasp de halve courgette. Snij de cherrytomaten in stukjes en de bosui in plakjes.
  4. Bak de kipfilet gaar in wat boter of olie.
  5. Voeg de courgette en tomaten toe en bak even mee.
  6. Doe de bosui en de italiaanse kruiden erbij en tot slot de geraspte kaas.
  7. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. (Als het nog te warm is wordt de bladerdeeg al zacht en krijg je het bijna niet meer op het bakblik.
  8. Leg per bladerdeeghapje een eetlepel van het kipmengsel erop, vouw dicht en druk de zijkanten dicht met een vork. (Zie foto hieronder) Prik met de vork in de bovenkant van het hapje een gaatje.
  9. Leg op een rooster of bakblik en bak 15 minuten op 220°C.

*suggestie voor de kleinere rapleyers: ik denk dat als je voordat je de bosui en kruiden erbij doet een prima hapje hebt voor de wat kleinere rapleyers onder ons. Dan kun je daarna de bosui en kruiden eventueel nog toevoegen.

      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *