Recepten, Snacks

Eerste blog op rapleymama.nl en een nieuw recept!

Hoi lieve volgers!

Welkom op www.rapleymama.nl! Mijn nieuwe website is in de lucht! Nog behoorlijk leeg, maar dat gaat zeker veranderen.

Ik heb mij voorgenomen om de komende periode weer meer tijd te besteden aan mijn blog. Ik hoop wekelijks een lekker recept online te zetten. Daarnaast lijkt het mij leuk om jullie mee te nemen in de dingen die mijn kids zoal eten. Dit ga ik aan jullie laten zien door middel van een foto voedingsdagboek.

Ik heb ook wat ideeën voor het schrijven van reviews, eventuele leuke winacties en wellicht verschijnt er eens een vlog. Zoals de meesten weten, ben ik ook bezig met het idee van een e-book. I’m working on that! Hebben jullie nog meer ideeën of dingen die jullie hier graag zouden willen zien, laat het me dan weten in een reactie hieronder!

De recepten van mijn blog op het oude adres https://rapleymama.wordpress.com blijven voorlopig nog daar op staan. De komende tijd zal ik mijn best doen om de recepten met nieuwe foto’s ook op www.rapleymama.nl te plaatsen.

Ik hoop dat deze website vooral voor jullie makkelijker wordt om recepten terug te vinden. Check it out now! Ga naar recepten en snacks en vind het onderstaande recept makkelijk terug! Je kunt binnenkort ook de zoekfunctie gebruiken.

Voor vandaag meteen ook een lekker receptje online! Deze heerlijke apple crumble. Super lekker om te combineren met bijvoorbeeld mijn heerlijke healthy bosbessenijs. Laat eventueel de bosbessen achterwege. Het recept voor het bosbessenijs vind je hier: Bosbessenijs

APPLE CRUMBLE

Ingrediënten

 •  6 appels
 • 50 gram kokosbloesemsuiker voor de appels
 • 1 tl kaneel
 • 2 el citroensap
 • 75 gram kokosbloesemsuiker voor de crumble
 • 80 gram havermout
 • 40 gram bloem
 • 115 gram boter

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Schil de appels en snij ze in plakjes.
 3. Doe in een kom en voeg de 50 gram kokosbloesemsuiker, kaneel en het citroensap toe. Laat dit even staan.
 4. Doe de havermout, 75 gram kokosbloesemsuiker en bloem in een kom. Roer door elkaar.
 5. Voeg de boter in blokjes toe.
 6. Kneed alles lichtjes door je vingers en maak er een soort kruimels van.
 7. Verdeel de appels over de bodem van een ovenschaal.
 8. Doe vervolgens de kruimels er overheen en zet voor +/- 30 minuten in de oven. (Eventueel iets langer als de kruimels nog niet bruin zijn)

Tip voor de kleinere rapleyers:
Doe een aantal plakjes appel in een apart schaaltje. Voeg daar alleen een snufje kaneel aan toe en eventueel een beetje citroensap. Doe in een apart schaaltje 10 gram havermout, 5 gram bloem en 15 gram boter. Kneed dit tot kruimels. Gebruik een klein ovenschaaltje en maak de crumble af zoals je de grote apple crumble hebt gemaakt. Wellicht is deze iets sneller klaar dan de grote apple crumble. 

 

4 thoughts on “Eerste blog op rapleymama.nl en een nieuw recept!

 1. Ziet er fantastisch uit zeg! Heerlijke recepten en een mooie overzichtelijke website! Dat wordt smullen en zeker ook voor onze Rapleyer 🙂 Veel succes met alles! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *