Diner, Recepten

Enchilada’s

Grappig. Ruim 2 jaar geleden kwam dit recept online. Seth was toen bijna 1,5. Heerlijk vond hij dit recept! In de afgelopen 2 jaar heb ik dit recept vaak gemaakt. Omdat we het zelf zo lekker vinden, maar vooral ook omdat Seth het zo lekker vindt. Vorige week maakte ik dit recept, zodat ik er weer een nieuwe foto van kon maken. Seth heeft het amper aangeraakt. Hij zegt dat hij het niet lekker vindt. Een echte peuterpuber? Herkenbaar voor sommigen van jullie? Grappig hoe de smaken van een kind nog volop in ontwikkeling zijn en hoe iets ook plotseling kan veranderen. Uiteindelijk zijn de kipjes op gegaan en een paar stukjes wrap. De paprika laat hij nog steeds liggen. Ach, hij mag zelf bepalen wat en hoeveel hij eet. Hij haalt het over de rest van de dag wel weer in.

Voor jullie staat dit heerlijke recept inmiddels ook op mijn nieuwe website. Ik ben benieuwd wat jullie en jullie kleintjes ervan vinden!

Liefs!

ENCHILADA’S

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 4 wraps
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik bio+ tomatenblokjes 400 gram (of ander alternatief zonder zout)
  • 2 stuks kipfilet
  • Geraspte kaas
  • 2 el roomkaas
  • Zwarte peper
  • 2 tl Koriander

Bereiding

  1. Snij de ui, knoflook en paprika fijn.
  2. Fruit de ui en knoflook 2 min in olie of boter.
  3. Voeg de paprika, tomatenblokjes, peper en koriander toe. Laat 15 min pruttelen.
  4. Snij de kip in stukjes en bak deze gaar in boter of olie.
  5. Doe 2 el roomkaas in een kom en doe daar de kipblokjes en peper bij. Roer goed door elkaar.
  6. Vet een ovenschaal in en verdeel daarin 4 dubbelgevouwen wraps naast elkaar, met de opening naar boven.
  7. Verdeel het kipmengsel over de vier wraps.
  8. Vouw de wraps als een rolletje dicht met de opening naar beneden.
  9. Verdeel het groentemengsel over de dichtgevouwen wraps.
  10. Bestrooi met geraspte kaas en zet voor 15 min in de oven op 200°C.

*tips voor de kleinere rapleyers: voor de hele kleintjes zou ik gewoon wat repen paprika stomen, koken of rauw geven. Voor de iets grotere kleinere rapleyers zou ik een gedeelte van het groentenmengsel apart houden, voordat de kruiden erdoor gaan. Dit in een apart pannetje doen en daar eventueel een paar stukjes kip aan toevoegen. Mocht je ook nog geen ui willen geven, kun je dit in een apart pannetje klaarmaken en later toevoegen aan het “volwassen” gerecht. Dit eventueel serveren met een stukje wrap. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *