Diner, Recepten

Groene pasta

Wat een heeeeerlijk gerecht en boordevol vitamientjes! We hebben er alle drie enorm van gesmuld en Seth heeft zijn bordje zo goed als leeg gegeten! ?

Dit is ook een geschikt gerecht voor de wat oudere kinderen die moeite hebben met het eten van groenten. Er zit een hele broccoli verstopt in die “groene saus”.

Ik hoop dat jullie er ook allemaal lekker van zullen smullen!

Liefs!

GROENE PASTA

Ingrediënten (3 volwassenen)

  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 klein uitje
  • +/- 10 (kleine) champignons
  • 1 teentje knoflook
  • Pasta naar keuze
  • 1 stuk kipfilet
  • 50 gram pijnboompitten
  • 20 gram basilicum
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 1/2 citroen
  • Zwarte peper
  • Grana pedano kaas (of andere parmezaan)

Bereiding

  1. Maak eerst een pestosaus. Rooster de pijnboompitten. Maal ze fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Voeg de basilicum en olijfolie toe. Doe er een flinke kneep citroen door en wat zwarte peper. Mix door elkaar tot je een gladde puree hebt en zet weg in een schaaltje.
  2. Snij de broccoli in roosjes en kook deze gaar. Giet de broccoli af, maar bewaar het kookvocht. Doe de broccoli in een keukenmachine. Doe er steeds wat kookvocht bij net zolang tot je een gladde puree hebt.
  3. Snij de kip in reepjes/stukjes. Snij de ui en knoflook fijn en de champignons in plakjes.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb spiraalvormige pasta gebruikt, omdat Seth die lekker vindt. Elke andere pasta kan natuurlijk ook.
  5. Fruit de ui en knoflook in een pan met wat olie. (1-2 min)
  6. Voeg de kip en champignons toe en bak deze gaar en goudbruin.
  7. Rasp ondertussen de courgette grof en bak deze nog een paar minuten mee met de kip.
  8. Voeg dan de broccolipuree toe aan de kip en groenten. En doe ook de zelfgemaakte pesto er bij. Roer door elkaar.
  9. Giet de pasta af en doe de pasta bij de rest van het eten.
  10. Erg lekker om te serveren met wat geraspte grana pedano kaas.

* Suggestie voor de kleinere rapleyers: Bewaar na het koken van de broccoli één of meer stronkjes. Je kunt ook een aantal repen van de courgette snijden en apart koken/bakken/stomen. Eventueel kun je dit serveren met wat losse pasta. Als je ook een soort sausje voor je kleintje wil, kan je nog 1 of 2 eetlepels van de gepureerde broccoli aan de losse pasta toevoegen en dan serveren met de stronkjes broccoli en reepjes courgette. Eventueel nog wat plakjes champignons achterhouden om te bakken en door de broccolisaus te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *