Diner, Recepten, Vegan

Kikkererwtencurry – VEGAN

Zoals jullie hebben kunnen lezen op mijn facebookpagina, zijn wij thuis midden in een grote verbouwing. We leven op zolder en hebben een klein keukentje weten te maken met een oven en een elektrisch 2 pittertje. Soms is het alleen wat comfortabeler om in een echte keuken te koken. Ik geniet van het koken en mijn schoonmoeder vindt mijn eten stiekem erg lekker. Ik zeg win-win-situatie!

Van de week poste ik een foto van dit recept toen wij het hadden gegeten. Het is een Engels recept, maar voor jullie heb ik het vertaald en aangepast naar mijn eigen gevoel en smaak.

Erg lekker gelukt! De volgende dag hebben we het zelfs nog heerlijk op een turks brood gegeten met wat rucola erbij. Geen enkel probleem dus, als je hier iets van over houdt…

Enjoy!

KIKKERERWTENCURRY

Ingredi├źnten

  • 2 pakjes tomatenblokjes van 400 mg, uitgelekt.
  • 2 potjes kikkererwten.
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • rijst
  • 1,5 el garam masala
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kerrie
  • 2 el bloem
  • 1 limoen
  • peper

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Laat de tomatenblokjes uitlekken.
  3. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit deze in wat olie.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat dit even 5 min koken.
  5. Voeg de kruiden en kikkererwten toe en roer door elkaar.
  6. Doe de kokosmelk en de bloem erbij en roer nogmaals goed door elkaar.
  7. Laat 10-15 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg naar smaak peper toe en knijp er een limoen boven uit.
  9. Laat de curry wat afkoelen en serveer met de gekookte rijst.

Tips voor de kleinere rapleyers: Doe apart wat tomatenblokjes in een andere pan. Doe daar de kikkererwten en wat kokosmelk bij. Als je kindje al wat kruiden krijgt, zou je 1/4 tl kerriepoeder erdoor kunnen doen. Serveer met de rijst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *