Diner, Lunch, Recepten, Snacks

Kip nuggets

Mmmmmm! Dit zijn echt -by far- de aller aller aller lekkerste kipnuggets!!! Een recept dat ik eens op internet heb gevonden en zoooo lekker!!!

Hopelijk smullen jullie ook allemaal met ons mee!

Wij aten de kip nuggets vanavond met gekookte sperziebonen en gebakken krieltjes. De krieltjes heb ik in roomboter gebakken met wat peper.

Liefs!

KIP NUGGETS

Ingrediënten voor de kipnuggets (+/- 10-15 stuks)

 • 2 stukken kipfilet
 • +/- 3 a 4 kapjes brood
 • Bloem
 • 2 teentjes knoflook
 • 30 gram roomboter
 • 1 a 2 eieren

Bereiding

 1. Snij de kip in stukken.
 2. Doe de sneetjes brood in een keukenmachine en maal fijn. Als er wat grovere stukken bij zitten is dat niet erg. Leg de broodkruimels op een bord.
 3. Kluts een eitje in een kommetje.
 4. Doe bloem in een bord en wentel 1 voor 1 de stukken kip door de bloem.
 5. Doe dan achtereenvolgens het stukje kip door de ei en druk het dan in de broodkruimels, zodat het hele stukje kip daarmee bedekt is.
 6. Als alle stukken kip zo zijn gedaan, smelt je 30 gram boter in een koekenpan. Pers daar 2 teentjes knoflook boven uit.
 7. Leg alle stukken kip in de pan en bak aan beide kanten bruin op middelhoog vuur en zet dan het vuur zacht tot de kip gaar is.

*suggestie voor de kleinere rapleyers: daar kan je natuurlijk lekker sperzieboontjes aan geven. Eventueel een gebakken aardappeltje voor je de peper erbij doet. En voor de kindjes die al kip mogen, zou je de kipnuggets eventueel zonder knoflook kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *