Diner, Recepten

Lasagne met kip en spinazie

Vanavond hebben we een bruiloft. Geen tijd om te koken dus! Terwijl Seth lekker lag te slapen, heb ik deze lasagne gemaakt. ? Afgedekt met aluminiumfolie heeft ie in de keuken gewacht om in de oven geschoven te worden. ?

Een lasagne kost altijd wel wat meer voorbereidingstijd. Dus tenzij je hem van te voren klaar maakt is het niet geschikt om te maken met haast.

Eet smakelijk!

LASAGNE MET KIP EN SPINAZIE


Ingrediënten (4-6 personen)

 • 1 ui
 • 1 wortel
 • 1 teen knoflook
 • 3 stengels bleekselderij
 • 2 stuks kipfilet
 • 1 blik tomatenblokjes (400 gram) zonder zout
 • 300 gram (wilde) spinazie
 • 500 gram ricotta
 • Lasagnevellen (naar verhouding ovenschaal of zoveel je wilt)
 • Zwarte peper
 • Mozzarella

Bereiding

 1. Ik begin altijd met het vervelendste klusje. Verwijder de stelen van de spinazie. (Trucje: vouw het spinazieblad dubbel met de nerven naar je toe. Houdt naast de steel vast en trek de steel er van boven naar beneden af. Gaat heel makkelijk!) Was de spinazie en laat even staan.
 2. Snij de wortel, ui, knoflook en bleekselderij fijn en hak de kip in stukjes.
 3. Fruit de wortel, ui, knoflook en bleekselderij in wat olie of boter tot ze zacht zijn. Voeg dan de kipstukjes toe.
 4. Als de kip gaar is voeg dan de tomatenblokjes toe. (Als je liever verse tomatenblokjes wilt, kan dat natuurlijk ook!)
 5. Voeg wat peper toe en laat het mengsel 30 min sudderen.
 6. Neem een (wok) pan en zet op het vuur. Voeg steeds een gedeelte van de gewassen spinazie toe, met het vocht dat er nog aanhangt, tot de spinazie geslonken is. Leg het dan in een vergiet en laat uitlekken. Druk het eventuele vocht er zoveel mogelijk uit.
 7. Doe de ricotta in een kom en voeg wat peper toe. Roer de wilde spinazie door de ricotta.
 8. Wij vinden het niet lekker als de lasagnebladen nog wat hard zijn nadat het in de oven is geweest, dus ik kook de lasagna bladen in een pan met kokend water alvast voor. Ongeveer 2-3 min per blad. Meestal doe ik 2-4 bladen tegelijk in de pan.
 9. Vet je ovenschaal in met olie of boter. Voeg eerst een laag lasagnebladen toe. Vervolgens een laag van het tomatenmengel en dan een laag van de spinazie/ricotta.
 10. Herhaal deze laagjes tot alle ingrediënten op zijn, maar eindig met de spinazie/ricotta.
 11. Snijdt de mozzarella in kleine blokjes en verdeel dit over de spinazie/ricotta.
 12. Bak de lasagne in 30 min op 180° C.
 13. Serveertip: zelf vond ik het nog wel lekker om er wat zout over te doen. Ik zet meestal de zoutmolen op tafel.

* Suggestie voor de kleine rapleyers: stuk wortel en bleekselderij in repen snijden. Dit koken. Bewaar wat van spinazieblaadjes. Deze kun je koken, stomen of bakken. Als je je kleintje dit al wilt geven kun je eventueel een lasagneblad langer laten koken tot ie gaar is. (Net zoals met gewone pasta) Leg dan het lasagneblad op een bordje, leg daar de spinazie op en vervolgens de wortel en bleekselderij in repen. Dek eventueel af met nog een lasagneblad.

      

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *