Diner, Recepten

Pasta met cherrytomaten en basilicum

Gisteravond aten wij deze pasta. Het is een van Seth z’n favorieten. Zijn bordje ging helemaal leeg en hij wilde zelfs nog extra opgeschept!

Ik hoop dat jullie kindjes er net zo van zullen genieten!!

Eet smakelijk!

PASTA MET CHERRYTOMATEN EN BASILICUM

Ingrediënten (2 volwassenen, 1 kind)

  • Pasta naar keuze
  • 1 stuk kipfilet
  • 250 gram cherrytomaten
  • Handje vol basilicum
  • 2 el tomatenpassata (bio+ of andere zoutloze variant)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Zwarte peper
  • Parmezaanse kaas (grana pedano)

Bereiding

  1. Maak de pasta klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de kip in stukjes en snij de ui en knoflook fijn. Doe de cherrytomaten in vieren.
  3. Bak de kipfilet in olie of boter gaar en een beetje goudbruin.
  4. Doe de ui en knoflook erbij en bak even mee.
  5. Voeg de tomaatjes toe en strooi er flink wat peper over.
  6. Doe de tomatenpassata erbij en laat even koken.
  7. Voeg het handje fijngesneden basilicum toe.
  8. Doe de gekookte pasta erbij en meng door elkaar.
  9. Serveer met geraspte parmezaanse kaas.

*suggestie voor de kleinere rapleyers: bewaar wat van de gekookte pasta en doe daar wat cherrytomaatjes door en eventueel wat van de tomatenpassata (enkel gepureerde tomaten) als sausje.  Als je graag wat meer groenten geeft, kun je eventueel nog wat repen of plakjes courgette erbij koken of bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *