Diner, Recepten

Pasta met kip & champignons

Vanmiddag las ik op de rapley-facebook over de giftige stof melamine, waaruit sommige kinderbordjes bestaan. Ik wist niet eens van het bestaan hiervan af! Deze stof kan door het verwarmen van de bordjes (vaatwasser, warm eten, etc) vrijkomen en problemen met de nieren (of erger) veroorzaken.

Voor mij reden genoeg om meteen nieuwe bordjes etc te kopen! (Ik heb nu bij Ikea bordjes gekocht van polypropeen. Deze stof is wel goedgekeurd en veilig.) Maar goed, daardoor dus wat laat aan het eten begonnen. Gelukkig stond er een makkelijk pastagerecht op het menu.

En lekker!!! Seth heeft zitten smullen. De pasta ging op, een groot deel van de kipjes ook. De zongedroogde tomaatjes heeft ie wat van geproefd, maar champignons zijn niet echt zijn ding. “Bah” en die geeft (of gooit) ie dan aan (naar) mama! ? (nu ik in 2017 dit bericht op mijn vernieuwde website zet, lust hij ze nog steeds niet haha)

Liefs!

PASTA MET KIP EN CHAMPIGNONS

Ingrediënten (3 personen)

  • 300 gram pasta naar keuze. (Ik heb trottole pasta uitgeprobeerd)
  • 1 stuk kipfilet
  • 200 gram champignons
  • 1/2 potje gedroogde tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijdt de kipfilet in stukjes en de ui en knoflook fijn.
  3. Fruit de ui en knoflook in wat olie of boter.
  4. Voeg de kipfilet toe en bak deze gaar.
  5. Voeg de champignons toe en laat deze even meebakken.
  6. Doe de kookroom en de parmezaanse kaas erbij. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  7. Spoel de gedroogde tomaten af en snij in kleine stukjes. Voeg toe aan het gerecht.
  8. Giet de pasta af en roer deze door de pastasaus.
  9. Serveer het gerecht met licht geroosterde pijnboompitjes

*suggestie voor de kleinere rapleyers: champignons apart houden en deze bakken in olie of boter. Ik zou de champignons in vieren of in plakjes snijden. Als je al wat kip wilt geven kan je die bakken voor je de champignons erbij doet. Eventueel wat cherrytomaatjes snijden en erbij doen en serveren met wat pastastukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *