Diner, Recepten, Vegan

Penne met doperwtjes (+ vegan versie)

Einde van de middag hebben we boodschappen gedaan. Dan is het fijn als er daarna een makkelijk recept op het menu staat!

Het was de bedoeling om “macaroni met erwtjes” uit het River Cottage VEG boek te eten, maar ik was de doperwtjes vergeten! Wat niet heel handig is bij macaroni met erwtjes haha. ? Gelukkig had ik nog een half pak doperwtjes in de vriezer, maar voor die andere helft moest ik iets anders verzinnen.

Het pakte gelukkig heerlijk uit!

Liefs en eet smakelijk!

PENNE MET DOPERWTJES

Ingrediënten (3 volwassenen, 1 kind)

 • 200 gram doperwtjes
 • 1/2 courgette
 • 200 gram mini penne
 • 50 gram roomboter/plantaardige boter
 • 1 teentje knoflook
 • 25 gram geraspte parmezaan en extra voor eroverheen. Gebruik voor de VEGAN versie edelgistvlokken of geraspte ‘kaas’ van Wilmersburger.
 • Zwarte peper
 • Basilicum (optioneel)

Bereiding

 1. Snij de halve courgette in kleine blokjes en kook samen met de doperwtjes in 5 min gaar.
 2. Kook de mini penne (of andere pasta naar keuze) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 3. Als de pasta bijna klaar is, smelt je de roomboter in een pan. Doe daar een fijngesneden knoflookteentje bij en bak deze 1-2 min mee.
 4. Giet de doperwtjes/courgette af, maar bewaar het kookvocht. Doe de helft van de erwtjes en courgette in een keukenmachine of blender. Voeg de gesmolten roomboter/knoflook toe. En doe er 25 gram geraspte parmezaan doorheen. Pureer tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht toe om het wat smeuiger te maken.
 5. Giet de pasta af en voeg het gepureerde erwtjesmengsel door de pasta. Voeg dan de andere helft van de erwtjes en courgette toe en breng op smaak met peper.
 6. Serveer op de borden met nog wat extra geraspte parmezaan, zwarte peper (voor de kleintjes zou ik dit niet nog eens doen) en wat fijngesneden basilicum.

* suggestie voor de kleinere rapleyers: zet wat van de gekookte pasta apart en doe daar wat van de gekookte doperwtjes en courgette door. Eventueel de courgette in repen gesneden bij de hele kleintjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *