Ontbijt, Recepten, Snacks, Vegan

Rabarber-appel compote

Afgelopen zondag kreeg ik van mijn tante haar moestuin wat stengels rabarber mee!

Kan niet anders dan dat we daar in ieder geval een heerlijke rabarber compote van maken!

Seth vindt het heerlijk! Hij zou zo die hele bak rabarber kunnen opeten.

Je kunt de compote warm eten, maar wij vinden hem hier koud het lekkerst.

Liefs!

RABARBER-APPEL COMPOTE

Ingrediënten

  • 2 stengels rabarber
  • 1 appel
  • 4 dadels
  • 1/2 tl kaneel (optioneel)

Bereiding

  1. Snij de rabarber en appel in stukken. Ontpit de dadels en doe alles in een steelpan. Eventueel met een vleugje kaneel.
  2. Voeg een klein bodempje water toe en laat alles koken tot de rabarber als draden uit elkaar valt en de appel zacht is.
  3. Zet het vuur uit en plet eventueel met een vork de stukjes appel en dadels.
  4. Laat de rabarbercompote uit lekken boven een vergiet tot het de gewenste dikte heeft.
  5. Serveer of bewaar in de koelkast.

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *