Diner, Recepten

Recept: Rijst met kip en wortel

Hoi lieve volgers,

Oke, dit is een gouden oude 😉 Hij stond al op mijn oude website https://rapleymama.wordpress.com. Dit is één van onze favorieten. Onze bordjes gaan hier altijd bij leeg en het is vooral heel fijn om te zien dat de kids het lekker vinden. Voor Julia was het overigens de eerste keer dat ze dit recept at. En ook zij heeft er heerlijk van gesmuld.

Het is eigenlijk een super makkelijk recept. De meeste tijd zit hem in het snijden van de wortels en van het sudderen tot de wortels gaar zijn. Maar moeilijk is dit recept zeker niet.

Zoals ik eerder al zei ga ik proberen de recepten van mijn oude website, op mijn nieuwe website te zetten. Ik vind het ook wel leuk om van jullie te weten welke recepten jullie écht heel graag terug zien op mijn website. Als je mij dat laat weten in een reactie hieronder, komt je gerecht sneller online!

Voor nu, geniet lekker van dit recept!

liefs!

RIJST MET WORTEL EN KIP

Ingrediënten (+/- 2 volwassenen + 1 kind)

  • Rijst
  • 200 gram wortels
  • 1 stuk kipfilet
  • 1 ui
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • Zwarte peper
  • 1 el kokosolie (niet ontgeurd)

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de kip in blokjes, snij de wortels in plakjes en snipper de ui.
  3. Bak de kipfilet in kokosolie. Bestrooi met zwarte peper.
  4. Als de kip gaar is voeg je de wortels en ui toe en laat dit 5 minuten meebakken.
  5. Voeg een klein bodempje water toe en een handje van de geraspte parmezaanse kaas. Laat dit 15 minuten op zacht vuur pruttelen. Eventueel iets langer tot de wortels goed gaar zijn.
  6. Voeg dan de rijst toe en serveer op de borden met de rest van de parmezaanse kaas.

Tip voor de kleinere rapleyers:
Kook wat repen wortel. Houdt eventueel een paar stukjes kip achter die je apart gaar bakt. Serveer met wat van de rijst. Eventueel voeg je nog wat (diepvries) doperwtjes toe bij de laatste minuten van het koken van de wortel. 

 

 

2 thoughts on “Recept: Rijst met kip en wortel

  1. Aha, rapleymama to the rescue op inspiratieloze dagen! Wij zetten deze op het menu voor vanavond. Eerder deze week kwam ik hier zoeken naar het recept van de ovenschotel met gehakt en mosterdpuree, maar niet gevonden. Gelukkig is de blog er nog, maar daar is het ver naar beneden scrollen om hem te vinden. Is hier in huis een toppertje, dus zet die er maar gauw op! 🙂

    1. Hoi! Fijn dat je het laat weten, dan zal ik die er binnenkort voor jou opzetten! Helaas kost alles veel tijd, dus heb geduld. De rest komt er vanzelf ook op hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *