Voordat Seth met ons mee ging eten, aten wij vaak uit pakjes en zakjes. Hoisin Kip van KNORR was daar zo’n voorbeeld van. Daar konden wij echt van genieten. Deze gezonde versie lijkt daar qua smaak best wel op. Heerlijke combinatie van smaken. Eet smakelijk!
RIJST MET KIP MANGO & PEULTJES
Ingrediënten (3 personen)
- 1 stuk kipfilet
- Rijst
- 1 mango
- 1 ui
- 200 gram peultjes
- 3 el ketjap manis of sojasaus.
- 1 tl komijn
- Zwarte peper
- 1/2 tl gedroogde koriander
- Pistachenootjes
Bereiding
- Kook de peultjes gaar.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de kip en mango in stukken en snipper de ui.
- Bak de ui een paar minuten in olie of boter.
- Voeg de kip toe en bak deze totdat hij gaar is.
- Voeg zwarte peper en de komijn toe en bak nog even mee.
- Doe de stukken mango en gekookte peultjes bij de kip.
- Doe 3 eetlepels ketjap manis en de gedroogde koriander erbij. (Ik had voor een glutenvrije variant gekozen, omdat hier de minste toevoegingen in zaten, maar je kunt ook voor een sojasaus gaan.)
- Laat het geheel nog even pruttelen.
- Doe de rijst erbij.
- Ontdop de pistachenoten. Als je kleine kids hebt zijn de pistachenoten misschien niet zo handig. Dan kun je vast voor ze opscheppen en daarna de pistachenoten erdoor doen voor de rest
*tip voor de kleinere rapleyers: ik zou wat van de peultjes apart houden en dit serveren met de rijst, wat stukjes kip en wat stukken mango. De ketjap is vanwege het zout (en suiker) niet heel geschikt voor kleinere rapleyers.
Wat een heerlijk, zomers receptje! Die ga ik onthouden. Ben gek op ananas met rijst.
Ja, heerlijk! De combi mango met rijst is ook erg lekker! 🙂