Diner, Lunch, Recepten

Rijstsalade

Lekker voor een warme zomerse dag. Laten we hopen dat die toch nog komt? Als lunch of als licht diner. Door eventueel meer of minder ijsbergsla en rijst toe te voegen, maak je de salade zo vullend als je zelf wilt.

RIJSTSALADE

Ingrediënten

  • 2 minikomkommers of een stuk komkommer van +/- 10 cm
  • +/- 75 gram gekookte rijst.
  • 1/2 rode paprika
  • 1 plakje ham
  • 1 gebakken ei
  • sojasaus/tamari
  • 1 stengel bosui
  • ijsbergsla

Bereiding

  1. Snij de ijsbergsla fijn, was deze en laat uitlekken.
  2. Kook de rijst of gebruik een restje van de vorige dag (bijvoorbeeld te veel bij avondeten). Afgekoelde rijst is het lekkerst.
  3. Bak een eitje, lekker met wat peper. Laat het gebakken ei afkoelen en snij dan in stukjes.
  4. Snij de ham in stukjes. De bosui in ringetje en snij de rode paprika fijn.
  5. Doe alle ingrediënten samen met een scheutje sojasaus (niet te veel, want dat is echt heel zout!) in een kom. Roer door elkaar en eet smakelijk!

*Tips voor de kleinere rapleyers: laat eventueel de bosui en sojasaus achterwege. En sommige kindjes vinden sla lastig eten, dan kan je dit eventueel ook weglaten en heb je alsnog een prima maaltijd voor je kleintje. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *