Diner, Lunch, Recepten

Risotto met paprika & maïs

Dit receptje hebben wij laatst gegeten. Het stond al op mijn wordpress website, maar vandaag dan ook op www.rapleymama.nl

De kids vinden het erg lekker. Vooral de verse maiskolf van de boerderij hier vlakbij viel goed in de smaak. Je kunt natuurlijk ook mais uit een potje gebruik. (liever potje dan blik, ivm de hormoonverstoorders die daar in zitten)

Sinds augustus eten wij plantaardig, dus wij hebben dit keer de risotto zonder de kipfilet gegeten. Voor meer smaak kun je eventueel een bouillonblokje gebruiken door het gekookte water. Of zelf wat zout op je bord malen. Ik hou daar persoonlijk wel van, haha!

RISOTTO MET PAPRIKA & MAÏS

Ingrediënten (2 volwassenen, 1 kind)

  • 150 gram risottorijst
  • 1 maiskolf of 1 potje maïs
  • 1 rode paprika
  • 1 stuk kipfilet
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • Zwarte peper
  • 800 ml gekookt water

Bereiding

  1. Snij de kip in kleine stukjes. Snij de ui, paprika en knoflook fijn.
  2. Bak de ui, paprika, mais en knoflook een aantal minuten in olie of boter.
  3. Voeg dan de stukjes kipfilet toe tot ze gaar en een beetje bruin zijn.
  4. Doe dan de risottorijst erbij en bak een minuut mee.
  5. Voeg dan steeds een bodempje heet water toe en wacht tot het opgenomen is, voordat je een nieuw bodempje water toevoegd. Blijf wel steeds roeren.
  6. Als al het water is opgebruikt moet de risotto zacht zijn en een beetje nattig nog.
  7. Bestrooi met zwarte peper. (Voor ons zelf vond ik wat extra zout wel lekker. Dit zet ik dan gewoon op tafel erbij.)

*suggestie voor de kleinere rapleyers: Ik denk dat de kleine stukjes paprika en mais voor sommige kindjes nog lastig kan zijn. Je kunt apart wat repen paprika en eventueel courgette koken/stomen/bakken. Daarbij kun je wat rijst apart koken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *