Lunch, Ontbijt, Recepten, Snacks, Vegan

Rozijnenbrood (plantaardige versie)

ROZIJNENBROOD

Ingrediënten

  • 250 gram speltbloem
  • 200 ml kokosmelk (pakje)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 2 handjes rozijnen
  • amandelmelk

Bereiding

  1. Maak een “papje” van 1 eetlepel chiazaad met 2 eetlepels water. Roer goed door elkaar en laat staan, terwijl je verder gaat met de rest.
  2. Doe de speltbloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een kom en meng het door elkaar.
  3. Voeg de kokosmelk toe en roer nu met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar, totdat alles goed gemengd is en je een brooddeeg hebt.
  4. Doe nu de chia-zaadjes met het water bij het brooddeeg en meng met de rest van de ingrediënten.
  5. Doe minimaal 2 handjes rozijnen (of meer als je dat lekker vindt) bij het brooddeeg en roer met de spatel alles nogmaals goed door elkaar.
  6. Bekleed een cakeblik of broodvorm met bakpapier.
  7. Laat het brooddeeg in het cakeblik vallen en verspreid het iets over de bodem.
  8. Bestrijk de bovenkant van het brooddeeg met een beetje amandelmelk voor een bruinere korst.
  9. Zet in een voorverwarmde oven op 150 graden voor ongeveer 30 min. (eventueel iets langer indien nodig)

Er is ook een “kerstversie” van dit brood met amandelspijs. En voor de mensen die wel dierlijke producten eten is er in deze versie gebruik gemaakt van ei in plaats van de chiazaad. Je vindt het recept hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *