Ontbijt, Recepten, Snacks, Vegan

Tropisch ijs met haver-dadelcruesli

Ik hou er van om nieuwe dingen uit te proberen. Soms (lees: vaak) gooi ik van alles door elkaar om er dan bij het opeten achter te komen, dat het heel lekker is en ik niks over de hoeveelheid heb opgeschreven. Dan kan ik het recept dus niet uitschrijven en delen. Maar gelukkig (!!) heb ik onthouden wat ik met dit heerlijke gerecht heb gedaan, want het is er echt een om nog eens opnieuw te maken.

Het is een recept die is in te zetten voor ontbijt, tussendoor of als toetje. Of eigenlijk gewoon net wanneer je daar zelf trek in hebt.

Voor degenen die dat belangrijk vinden. Het recept is glutenvrij en plantaardig.

Ingrediënten voor het ijs

  • 1 bevroren banaan
  • 100 gram bevroren mango
  • 50 ml (kokos) yoghurt
  • Een flinke scheut Coolbest Vitaday Original (of een andere tropische vruchtensap)

Ingrediënten voor de cruesli

  • 60 gram havervlokken
  • 50 gram dadels (ontpit)

Bereiding

  1. Vries de avond van te voren een banaan in (of leg alvast een voorraad met bevroren banaan aan).
  2. Doe alle ingrediënten in een krachtige keukenmachine of blender. En laat de machine draaien tot alle ingrediënten goed zijn gemengd en een glad geheel vormen.
  3. Begin ondertussen vast met het afwegen van de ingrediënten voor de cruesli.
  4. Doe het ijs in je kom.
  5. Maak je keukenmachine schoon en voeg dan de ingrediënten voor de cruesli toe.
  6. Maal dit fijn en doe om het wat plakkeriger te maken, een klein beetje water erbij. (Let op: niet te veel, anders wordt het een grote bal. Het moet wel kruimelig blijven.
  7. Verdeel de cruesli over het ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *