Diner, Recepten

Twisty cottage pie

1 mei 2015

Vanavond hadden wij vrienden te eten, maar ik was ook aan het werk. Dan vind ik een ovengerecht ontzettend handig, omdat ik dat enigszins kan voorbereiden en er vaak genoeg is voor iedereen!

Vandaag een cottage pie met een kleine twist van zoete aardappel. De ovenschaal is leeggeschraapt, dus ik denk dat het lekker was! ?

Eet smakelijk! Liefs!

TWISTY COTTAGE PIE


Ingrediënten (4 volwassenen, 1 kind)

  • 1 kilo aardappels
  • 2 zoete aardappels
  • 500 gram wortelen
  • 300 gram gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • Zwarte peper
  • Rozemarijn
  • 200 gram geraspte kaas

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, zoete aardappelen en de helft van de wortelen. Snijdt ze in stukken en kook ze in 15 min gaar.
  2. Snijdt de bleekselderij in stukken. Snij de knoflook en uien fijn. Snijdt de andere helft van de wortelen in plakjes.
  3. Fruit de ui en knoflook in wat boter of olie. (1-2 min)
  4. Rul het gehakt erdoor.
  5. Voeg als het gehakt gaar is de bleekselderij en wortelen toe. Bak dit even mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes en geconcentreerde tomatenpuree toe. Doe er wat zwarte peper over en leg er 2 takjes rozemarijn in en laat 10 min op zacht vuur pruttelen.
  7. Verwijder de takjes rozemarijn. Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  8. Stamp de (zoete) aardappelen en wortelen fijn. Ik maak er geen puree van, maar zorg wel dat het goed gestampt is. Van mij hoeven niet alle stukjes helemaal gepureerd te zijn. Breng op smaak met nootmuskaat en/of zwarte peper. Verdeel dit over het gehaktmengsel.
  9. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 20-30 min in de oven op 220°C.

*suggestie voor de kleinere rapleyers: bewaar een paar stukken ongekookte aardappel, zoete aardappel en wortel en kook/stoom deze op het moment dat de ovenschotel in de oven gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *