Diner, Recepten, Vegan

Witte bonen in tomatensaus met rijst en tortilla-chips.

Hi everyone!

Ik had gisteravond geen inspiratie voor het avondeten en stond echt een beetje te turen in mijn kasten. Ik zag wel flink wat potten bonen staan, haha. Even op pinterest en ik vond een leuk receptje. Uiteindelijk heb ik het hele recept aangepast. Andere kruiden, andere ingrediënten, maar het hielp me wel om wat inspiratie te krijgen

Het was onwijs lekker en daarom deel ik dit recept meteen met jullie! Wie gaat dit nog meer maken?

Liefs!

WITTE BONEN IN TOMATENSAUS MET RIJST EN TORTILLA-CHIPS

Ingrediënten

  • een pot witte bonen (200 gram)
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • een pakje tomatenblokjes (400 gram)
  • een pakje gepelde tomaten (400 gram)
  • 1/2 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel oregano
  • rijst
  • tortilla-chips

Bereiding

  1. Snij de ui, paprika, bleekselderij en wortel fijn.
  2. Bak de groenten een paar minuten in wat olie. Pers ook de knoflook er boven uit.
  3. Voeg de kruiden toe en bak nog een minuut mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en de gepelde tomaten toe. Maak de gepelde tomaten een beetje stuk.
  5. Voeg vervolgens de witte bonen toe en laat het geheel +/- 30 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Kook ondertussen de rijst.
  7. Serveer de witte bonen in tomatensaus met rijst en wat tortilla-chips erbij. Voeg naar smaak wat zout toe.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *